Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΒΟΥΛΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

⚽ Προσπαθούμε συνεχώς να βοηθήσουμε όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, που θέλουν να υπάρχει τάξη, διαφάνεια και είναι νόμιμα, να το πράξουν. Να διευκολυνθούν για να εγγραφούν στο Μητρώο και έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, όμως η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή: Κανένα μη νόμιμο σωματείο δεν μπορεί να συστοιχηθεί με τα χιλιάδες νόμιμα!
👉 Έτσι, δίνουμε μια τελευταία ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο 2022. Κι αυτή η παράταση θα αφορά έως και τις 23 Οκτωβρίου, 10 ημέρες από σήμερα.
‼️ Όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και θα καταθέσουν την... αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 του μηνός: 
-θα μπορούν κι αυτά, όπως συμβαίνει με τα πλήρως εγγεγραμμένα σωματεία, να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
-Θα μπορούν κι αυτά, όπως συμβαίνει με τα πλήρως εγγεγραμμένα σωματεία, να συμμετέχουν στις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους, εκτός εκείνων που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, δηλαδή τη μοριοδότηση διακεκριμένων νεαρών αθλητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όσο για την πρόταση της ΕΠΟ, που ποτέ δεν ήρθε επίσημα στο Υπουργείο, αλλά την πληροφορηθήκαμε χτες μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι προσχηματική, άδικη, ανεφάρμοστη και παράνομη.
Το προεδρείο της ΕΠΟ μας διδάσκει νέα διοικητικά ήθη!
Τι ζητάει; Τα σωματεία που δεν έχουν προσέλθει στο Μητρώο (μόλις το 12,5% των ενεργών σε όλη τη χώρα) να αιτηθούν -απλώς, όχι να αποκτήσουν- Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και αυτομάτως να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα χιλιάδες σωματεία που είναι εγγεγραμμένα και νόμιμα! 
Να αναγνωρίσουμε, δηλαδή, αδιακρίτως και τα παράνομα! Όσα λειτουργούν έως και σήμερα χωρίς Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και χωρίς καμία διάθεση να νοικοκυρευτούν!
Η υπευθυνότητά τους ξεχειλίζει!
Μπορεί στην ΕΠΟ να έχουν συνηθίσει να παρανομούν (υπό τον μανδύα του «αυτοδιοίκητου», που το παρερμηνεύουν συχνά πυκνά και φτάνουν στην «ασυδοσία»), αλλά εμείς δεν παρανομούμε, ούτε θα το πράξουμε!