Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 06 / 03 / 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι. Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ».
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε, κ. Σπύρος Βασιλείου, υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ».
Σημειωτέον, ότι η δημοπρασία του έργου έγινε στις 2-12-08 με προϋπολογισμό Δημοπρασίας 2.390.000,00 € και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Γ. ΨΥΧΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», με ποσοστό έκπτωσης 52,49%.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την εκτέλεση του έργου ανέλαβε τοπική τεχνική εταιρεία, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία, με την οποία ο Δ.Χ. είχε συνεργαστεί άριστα και κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα στις αποκαταστάσεις των κτιρίων ¨Κόκκινο Σπίτι¨ και ¨Σπίτι με τ’ Αγάλματα¨.
Το νέο πολιτιστικό κέντρο, με ωφέλιμο χώρο 1.000 τ.μ. περίπου, θα αποτελεί το τέταρτο Δημοτικό κτίριο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, και αναμένεται να παραδοθεί για χρήση, το καλοκαίρι του 2010.
Όπως είναι γνωστό, προορίζεται για να στεγάσει έκθεση πινάκων και κοχυλιών του ακαδημαϊκού συμπολίτη μας, ζωγράφου, κ. Δημήτρη Μυταρά.
Με τη δημιουργία του «Μουσείου Δημ. Μυταρά», πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της πόλης , με την ανάδειξη της πολιτιστικής της ταυτότητας και κληρονομιάς, δοθέντος ότι το πολιτιστικό κέντρο εντάσσεται στο σχεδιασμό ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Στο κτίριο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπαρασκευαστικές εργασίες, με την τοποθέτηση περιμετρικά του κτιρίου ικριωμάτων και προστατευτικών διχτύων.

ΙΙ. Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ».
Α. Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και η εκπρόσωπος της αναδόχου Κ/Ξ Π. Δαρδάνου – Μητροκώστα – Π. Γκίνης και Σια Ε.Ε., κα. Παρ. Δαρδιάνου-Μητροκώστα, υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ», με προϋπολογισμό δημοπράτησης 45.000,οο €.
Με το έργο αυτό, που εντάσσεται στο πρόγραμμα συντήρησης – επισκευής Δημοτικών κτιρίων, αναγνωρίζεται εμπράκτως η τεράστια διδακτική και πολιτιστική προσφορά του Εργαστηρίου Τέχνης, στα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του.
Β. Στο ανωτέρω πρόγραμμα εντάσσεται και το έργο: Επισκευής – Συντήρησης του Δημαρχιακού Μεγάρου Χαλκίδας», που αναμένεται να δημοπρατηθεί κατά το προσεχές διάστημα.
ΙΙΙ. Έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ»
Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Alpha Bank, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 και ώρα 20:00, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ», από τη συλλογή της Alpha Bank.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας, μέχρι την Παρασκευή 27/3/09 και θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) από ώρα 10:00-13:00 και 18:00-21:00.
(Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων κλπ. στο τηλ. 22210 85666, fax:22210 61072
e-mail:dchalkis@otenet.gr)