Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ

«Στην Τούμπα για τη νίκη»
Παίζουμε καλύτερα εναντίον έντεκα, υποστηρίζει ο Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε με την αριθμητική υπεροχή του επί του ΠΑΟΚ και παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα με τον Σεμπαστιάν Λέτο υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό.
Ο Ισπανός τεχνικός - μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ - ρωτήθηκε για το αν η είσοδος του Ντάρμπισιρ άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού και απάντησε:
«Δεν πιστεύω ότι υπήρχε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Από την αρχή παίξαμε επιθετικά και βγάλαμε αρκετή ενέργεια στο γήπεδο. Στον κόσμο φάνηκε ότι υπήρχε αλλαγή επεδή είχε πολύ άγχος για το γκολ. Στην επανάληψη βάλαμε το γκολ και ηρέμησε τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος
Πρέπει να πω ότι παίξαμε καλύτερα έντεκα εναντίον έντεκα παρά όταν ο αντίπαλος έμεινε με έναν ή δύο παίκτες λιγότερους. Εχουμε ποιοτικούς παίκτες και θέλουμε να παίζουμε ίσο προς ισο. Όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα μας πιάνει άγχος και θέλουμε να βγαίνουμε γρήγορα στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην έχουμε ηρεμία, ενώ ο αντίπαλος κλείνεται περισσότερο στην άμυνα. Οταν ο Οσκαρ μπήκε στο κέντρο φάνηκε η ανωτερότητά μας.
Είμαι ικανοποιημένος από το διάστημα που παίξαμε έντεκα εναντίον έντεκα. Οταν μείναμε λιγότεροι δεν εκμεταλλευτήκαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα ενώ οι αντίπαλοί μας αν και λιγότεροι έπαιξαν καλά».

Για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τόνισε:
«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα, στην οποία έχουμε ήδη χάσει φέτος. Εμείς θέλουμε τρεις νίκες για να πάρουμε το πρωτάθλημα και εκεί θα έχουμε την πρώτη μας ευκαιρία να πάρουμε μια από αυτές».

Για το αν φοβόταν μήπως το παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι και ιδιαίτερα εύστοχος από την... ασβεστένια βούλα, ο Βαλβέρδε επισήμανε:
«Πίστευα ότι δεν θα πηγαίναμε στα πέναλτι καθώς θα αξιοποιούσαμε μια ευκαιρία από αυτές που θα μας παραουσιαζόταν. Αν πηγαίναμε στα πέναλτι πάντως ο ΠΑΟΚ θα είχε καλύτερη ψυχολογία».
Για το αν υπολογίζεται ο Λέτο από τη στιγμή που ζήτησε συγνώμη ο Ισπανός προπονητής τόνισε:
«Υπήρχε ένα πρόβλημα με τον Λέτο, αλλά δεν είναι καινούργιο, υπάρχει εδώ και καιρό τώρα. Εγώ είμαι προπονητής και δεν ήρθα εδώ για να δημιουργώ προσωπικά προβλήματα με κανέναν, αλλά για να είμαι φίλος με τους παίκτες. Πρέπει να προπονείσαι και να δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα, είτε είσαι ο Λέτο, είτε ο Τζόρτζεβιτς, είτε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Εάν αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες, ισχύει και για τον Λέτο. Το γεγονός ότι είμαι προπονητής και είναι ποδοσφαιριστές είναι ένα μεγάλο προνόμιο, βγάζουμε πολλά χρήματα, αλλά έχουμε υποχρεώσεις. Πρέπει να δουλεύουν όλοι και να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει στο σύλλογο που ανήκουν. Να συμπεριφέρονται όπως πρέπει. Αν δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αυτά τα θέματα είναι σημαντικά».
Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για το αν η κατάκτηση του νταμπλ θα επηρεάσει την απόφασή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό:
«Είναι πολύ πιθανό να πάρουμε το νταμπλ, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πρωταθλητής πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Αυτό που με νοιάζει ότι χάνω παίκτες. Μέσα σε μια εβδομάδα έχασε τρεις. Αν τους είχα όλους θα ήταν όλα καλά».

Ντιόγκο: «Είχαμε αυτό που χρειαζόταν»
Ο Λουίς Σάντο Ντιόγκο
ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης-πρόκρισης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ της ομάδας του που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο» εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόκριση και τη δική του απόδοση στο ματς, υπογράμμισε όμως ότι το ματς ήταν πολύ δύσκολο.
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ευτυχώς, ευτυχώς πετύχαμε το πρώτο γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και μετά βάλαμε και το δεύτερο στην παράταση που μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε στο κύπελλο. Ήταν δύσκολο για εμάς γιατί γύρισαν όλοι πίσω, δεν είχαμε χώρους καθόλου αλλά ευτυχώς είχαμε αυτό που έπρεπε και περάσαμε. Ως επιθετικός πάντα θέλω να σκοράρω. Είναι δύσκολο να βλέπεις να περνούν τα ματς και να μην σκοράρεις, ευτυχώς όμως σήμερα το πέτυχα. Μπορούμε να κερδίσουμε και το κύπελλο αλλά θέλει πολλή προσοχή. Πρέπει να σεβόμαστε τους αντίπαλους που έχουμε μπροστά μας και από κει και πέρα να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και όλα θα πάνε καλά. Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε φαβορί. Και ο Παναθηναϊκός ήταν φαβορί απέναντι στον Πανσερραϊκό αλλά αποκλείστηκε».
Από την πλευρά του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα πάει και στην Τούμπα για τη νίκη:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Γνωρίζαμε από το πρώτο ματς ότι θα ήταν δύσκολη η ρεβάνς, ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία, παρόλα αυτά βάλαμε ένα γκολ και μετά ήρθε και το δεύτερο.
Είναι πολύ δύσκολο να διασπάσεις μια τόσο καλή άμυνα και θέλει υπομονή και καλή τελική πάσα. Δείξαμε υπομονή και νομίζω ότι περάσαμε δίκαια. Θέλαμε από την αρχή να πετύχουμε ένα γκολ και να μην δεχτούμε. Ήμασταν και λίγο τυχεροί, πετύχαμε ένα γκολ και μετά πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε».

Για τη συνέχεια δήλωσε:
«Ακόμα είναι δύσκολα και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα έχουμε πάρει μια σημαντική διαφορά αλλά θέλει ακόμα προσοχή. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι δύσκολος πρέπει να προσέξουμε».

Τέλος, αναφερόμενος στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που είναι και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτήν τη φορά στην Τούμπα, ήταν άμεσος:
«Είναι δύσκολο το επόμενο ματς. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και από κει και πέρα θα πάμε για τη νίκη».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr