Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Νομάρχη Βοιωτίας
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Νομάρχη Βοιωτίας κ. Περγαντά στη Λιβαδειά. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Ξεκινάμε τις συναντήσεις εργασίας στη Βοιωτία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας. Είναι σημαντικό για μένα, από την πληροφόρηση που έχω, ότι υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Νομαρχίας Βοιωτίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ. Θεωρώ ότι υπάρχει το υπόβαθρο και όλες οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε κινητοποιήσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη πριν δυο μέρες ανακοινώσαμε μια νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας ύψους 37,7 εκατ. Ευρώ και τηρούμε τη δέσμευσή μας στο πρώτο εξάμηνο του 2009 οι προσκλήσεις να υπερβούν τα 200,0 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια δυναμική τροχιά και σίγουρα οι αξιόπιστοι εταίροι και συνομιλητές όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας θα διευκολύνουν και το δικό μας έργο.
Σε συνεργασία με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας είχαμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τις προτεραιότητες και να δρομολογήσουμε την πορεία υλοποίησης αυτών των προτεραιοτήτων στο μέτρο του δυνατού. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι η Κυβέρνηση ενισχύει τις δυο Περιφέρειες που βρίσκονται στο Στόχο 2 με την κάλυψη των αναγκών τους για έργα υποδομής διαθέτοντας 150,00 εκατ. Ευρώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 200, 00 εκατ. Ευρώ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Υπάρχει λοιπόν ένα πλαίσιο κοινής δουλειάς και συνέργιας το οποίο πολύ γρήγορα θα ενεργοποιηθεί...»
Στην ίδια συνάντηση ο Νομάρχης Βοιωτίας δήλωσε:
«Με την ευκαιρία της επίσκεψης του ΓΓ της ΠΣΕ στη Βοιωτία να του ευχηθώ τα καλύτερα, καλή δύναμη έτσι ώστε από κοινού να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου. Η σημερινή συνάντηση είναι μια συνάντηση εργασίας όπου από κοινού Περιφέρεια και Νομαρχία θα ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσουμε να παράξουμε εισόδημα, ώστε να μπορέσουμε αυτήν την κρίσιμη περίοδο η αυτοδιοίκηση να προστατεύσει τα εισοδήματα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά, το Γ’ ΚΠΣ μέσα από την ομαλή συνεργασία των τελικών δικαιούχων ολοκληρώθηκε καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Θεωρώ λοιπόν, ότι και το ΕΣΠΑ θα πάει καλά, γιατί είναι αναγκαίο να πάει καλά για τη Στερεά Ελλάδα όπως επίσης και ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα επειδή ακριβώς είμαστε στο Στόχο 2 εμείς διεκδικούμε και θέλουμε από κοινού την ενίσχυση με εθνικούς πόρους για να χρηματοδοτήσουμε έργα τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, για να κάνουμε ορισμένα βασικά και αναγκαία έργα υποδομών…»