Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Επισκόπηση Hμερήσιου Τύπου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν Aegean και Chrysler Aviation, εκτός από τη MIG για την απόκτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας η ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επίκεντρο την οικονομική κρίση και η επικείμενη συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, η πρόσκληση Καραμανλή για συναίνεση και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς και η κρίση που διαφαίνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιες οι αλλαγές στο Εξεταστικό. Τι προτείνουν οι πρυτάνεις".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δεν θα κατάσχονται σπίτια για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας αποκαλύπτει ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των οφειλετών καταναλωτικών δανείων και καρτών".
* Η ΑΥΓΗ: "Κολοβή εκπαίδευση, κλειστά πανεπιστήμια. Δευτέρα η πολιτική επιτροπή, Τετάρτη το συμβούλιο για τις εισαγωγικές".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάνε να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία κυβέρνησης - Βγενόπουλου για την Ολυμπιακή. Με περίεργες και ύποπτες μεθοδεύσεις και προσφορές της τελευταίας στιγμής".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Οι δέκα κρίσιμες ώρες. Αόριστες οι προτάσεις του κ. Καραμανλή. Σήμερα η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αερομαχίες για την Ολυμπιακή. Δύο νέοι "μνηστήρες" αυξάνουν το τίμημα".
* ΕΘΝΟΣ: "Ραντεβού στα τυφλά για συναίνεση. Σωσίβιο ψάχνει ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις με τους αρχηγούς".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σε κουβέντα να βρισκόμαστε. Σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς σε ανύπαρκτο πεδίο συναίνεσης".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το ΠΑΣΟΚ τα γονάτισε η ΝΔ τα ισοπέδωσε. Ιδού πώς στραγγάλισαν τα ασφαλιστικά ταμεία".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απόσυρση για 1.700.000 αυτοκίνητα. Αποκλειστικό: Έτοιμο το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ με ορίζοντα πενταετίας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ολυμπιακή αερομαχία. Εντυπωσιακή κίνηση από την Aegean με προσφορά στο παρά 5'".
* ΕΣΤΙΑ: "Ζητείται συνεννόησις για τα αυτονόητα. Αυτό επιτάσσει η οικονομική κρίσις".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δύο νέοι μνηστήρες για την Ο.Α. Aegean και Chrysler μετά τη MIG".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέοι "μνηστήρες" για την Ολυμπιακή. Οι διαπραγματεύσεις με τη MIG".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Στάση... πληρωμών κήρυξε το Δημόσιο! Στο κόκκινο Υγεία, Παιδεία, Ταμεία".
* Η ΝΙΚΗ: "Η απάτη της συναίνεσης από τον πρωθυπουργό. Ο Καραμανλής ψάχνει για σανίδα σωτηρίας στις συναντήσεις με τους αρχηγούς".
* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Οι νταβατζήδες μαζεύουν τα... ρέστα μας. Χορός δισεκατομμυρίων πάνω στο κουφάρι της οικονομίας".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Δικαιοσύνης."Τελεσθέν έγκλημα οι αγώνες και για την κυβέρνηση που καλύπτει τον εισαγγελέα".
* Η ΧΩΡΑ: "Μπίζνες με άγριο πολιτικό παρασκήνιο. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, τζάκια και βαρόνοι σε μυστικές συζητήσεις".
* ΕΞΠΡΕΣ: "Απογείωση... της Aegean για απόκτηση Ολυμπιακής".
* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε επιτήρηση από ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Προτάσεις της Κομισιόν για εποπτεία σε fund και οίκους αξιολόγησης".
* ΚΕΡΔΟΣ: "Πόκερ με έπαθλο την ΟΑ. Οι νέοι μνηστήρες περιπλέκουν την πώληση της Ολυμπιακής".
* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έκρηξη" επιτοκίων και δανεισμού στο Δημόσιο. Το κράτος δανείσθηκε με 6% χθες διπλάσιο ποσό από το στόχο".