Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Τσιφή

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Τσιφή στη Λιβαδειά. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Μετά τη σημερινή συνεργασία με το Δήμαρχο Λεβαδέων δημιουργούνται καλές προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Μου εξέφρασε τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και με καλή θέληση από τις δυο πλευρές μπορούμε να προχωρήσουμε στα χρονοδιαγράμματα που θέσαμε όπως καθορίζονται από τους κοινοτικούς κανόνες για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Γ’ ΚΠΣ. Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ μου εξέθεσε τις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής και με τη συνεργασία που ξεκινάμε στη διαδικασία ωρίμανσης των μελετών για τα συγκεκριμένα έργα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε βασικά αιτήματα που ετέθησαν να ικανοποιηθούν.
Να προσθέσω και το εξής: Η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν αντιμετωπίζεται σε μια λογική τοπική. Η Περιφέρεια είναι ενιαίο σύνολο και σε αυτή τη λογική αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Υπάρχει καλή διάθεση, υπάρχουν πόροι από το ΕΣΠΑ, υπάρχει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας των 150,00 εκατ. Ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο και με τις σημερινές συναντήσεις υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο Νομός Βοιωτίας να ωφεληθεί από όλη αυτή την προσπάθεια.
Άλλωστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε με προσκλήσεις ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ οι οποίες φθάνουν ήδη τα 100,00 εκατ. Ευρώ και οι οποίες όπως πολλές φορές έχω δεσμευθεί στο Α΄ εξάμηνο του 2009 θα ξεπεράσουν τα 200,00 εκατ. Ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε μια ταχύτατη αναπτυξιακή πορεία και για ότι έχουμε δεσμευθεί θα υλοποιηθεί βάσει των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουμε ήδη εκθέσει…»

Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε:
«Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τον κ. Γενικό Γραμματέα, στο Δήμο μας. Η χαρά μας είναι μεγάλη και πιστεύω ότι σε κλίμα καλής πίστεως και συνεργασίας όλα θα πάνε καλά. Συζητήσαμε θέματα που άπτονται του Δήμου, τα οποία είναι πάρα πολλά και τρέχουν. Είχαμε την κατανόηση του κ. Σκλιά και πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν καλά.
Το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν το θέμα της Κεντρικής πλατείας για το οποίο θα έχουμε ροή χρηματοδότησης όπως επίσης και για το ΧΥΤΑ και πολλά έργα τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Το Κολυμβητήριο έχει σχέση με τη Γραμματεία Αθλητισμού, το συζητήσαμε όμως και αυτό, ενώ συζητήσαμε και για τα προνοιακά προγράμματα. Έχουμε καλές προοπτικές…»