Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ





Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δήλωσε τα εξής: « Από ένα μεγάλο άλμα στο κενό, προτιμώ ένα σταθερό βήμα στη λογική. Και η λογική υπαγορεύει να βρούμε κοινούς τρόπους για να βγούμε από την κρίση. Είναι βεβαίως εμφανές ότι ο Πρωθυπουργός ομολογεί ότι χρειάζεται δυνάμεις, προτάσεις, σκέψεις και ιδέες. Όποιος κι αν ήταν Πρωθυπουργός της χώρας - είτε ο κ. Καραμανλής, είτε ο κ. Παπανδρέου, είτε οποιοσδήποτε άλλος- θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις. Η κρίση είναι σύνθετη, έχει κοινά συμπτώματα με τη διεθνή κρίση, αλλά έχει και ιδιαιτερότητες στην ελληνική οικονομία.Κατέθεσα στον Πρωθυπουργό ένα υπόμνημα σκέψεων, ιδεών και προτάσεων, πέρα απ΄ αυτές που έχω καταθέσει στη Βουλή, και τις οποίες βεβαίως θα δώσω στη δημοσιότητα, όπως είπα εξάλλου στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Βελόπουλος θα σας δώσει ακριβώς τις προτάσεις που κάναμε στον Πρωθυπουργό».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητάτε εκλογές;


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Όταν έχουμε μια δεσπόζουσα οικονομική κρίση και μια υποβόσκουσα κοινωνική κρίση, δεν νομίζω ότι το πιο βατό για να βγούμε απ’ αυτή την κρίση είναι να δημιουργήσουμε πολιτικό ζήτημα».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι ζήτησε από σας ο Πρωθυπουργός;


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε απ’ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συναίνεσης. Ένα πλαίσιο θέσεων. Εάν το μελετήσει κανείς αυτό το πλαίσιο θέσεων, πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω απ’ αυτό».