Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2009
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διαβουλεύσεις του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλα τα κράτη-μέλη για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ολόκληρη η Ευρώπη βιώνει την πιο σύνθετη, την πιο μεγάλη κρίση μετά τον πόλεμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι μια κρίση που εξελίσσεται κάθε μέρα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί κανείς να προβλέψει τη διάρκεια, την έκταση, το βάθος των συνεπειών της.
Ενα είναι βέβαιο: Για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και, κυρίως, οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο, αλλά και διαρκής επαγρύπνηση, για να προσαρμόζουμε τις δράσεις μας στα δεδομένα που συνεχώς αλλάζουν. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Χρειάζεται όμως, σήμερα περισσότερο από ποτέ, υπευθυνότητα και ωριμότητα απ’ όλους. Απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, απ’ όλους τους πολίτες. Είναι ανάγκη, επιτέλους, να συνεννοηθούμε στα βασικά, στα αυτονόητα. Όταν η κρίση χτυπά την πόρτα μας, κανείς δεν μπορεί να κωφεύει».