Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Κ. ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τους Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας του νομού Χανίων κ.κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Στέλιο Νικηφοράκη και Μανούσο Βολουδάκη.
Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την στήριξη του Τουρισμού στο νομό.Οι βουλευτές έθεσαν υπ’ όψιν του Υπουργού το ζήτημα ίδρυσης Γραφείου Τουρισμού Δυτικής Κρήτης με στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών και γενικότερα των φορέων του τουρισμού στην περιοχή.
Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα προβολής του νομού μέσα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους αντίστοιχους φορείς.
Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση των εν λόγω δράσεων.
Ενημέρωσε επίσης, τους Βουλευτές για τη χορήγηση του υπολοίπου των επιδοτήσεων των Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. του Νομού, άμεσα για το έτος 2007 και στην αμέσως επόμενη φάση για το έτος 2008.
Τέλος, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος αποδέχτηκε πρόσκληση για επίσκεψη του στο νομό Χανίων, μετά το πέρας των υποχρεώσεων του στις Τουριστικές Εκθέσεις του εξωτερικού.
Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος είχε συνεργασία με τον Βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θαλασσινό Θαλασσινό.
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη, στην ενίσχυση των Σχολών Τουρισμού του νησιού και στην προβολή της Νήσου.
Συμφωνήθηκε, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, ότι θα προηγηθούν στον προγραμματισμό οι ιαματικές πηγές της Ικαρίας, η αξιοποίηση του XENIA Σάμου και η αξιοποίηση του Δάσους της Σάμου, το οποίο προστατεύεται από την UNESCO.