Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ιστορική πρόκριση

Εκπληξη πρώτου μεγέθους στο Κύπελλο καθώς ο Πανσερραϊκός προκρίθηκε εις βάρος του Παναθηναϊκού. Στην παράταση προκρίθηκε ο Ολυμπιακός σε βάρος του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με 9 παίκτες.
Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης,
ΑΕΚ-Πανσερραϊκός.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (παράταση)
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" με 2-0 στην παράταση. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 από τον αγώνα της Τούμπας χάρη σε γκολ του Ντιόγκο στο 46΄, ενώ την πρόκριση έδωσε ο Ματ Ντάρμπισιρ στο 110΄, ο οποίος σκόραρε ταυτόχρονα το πρώτο γκολ του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο "Δικέφαλος" ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα αποβλήθηκαν (με δύο κίτρινες κάρτες έκαστος) οι Κοντρέρας και Ιβιτς.

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-3
Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με μία ιστορική νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, πέτυχε ο Πανσερραϊκός, ο οποίος στη ρεβάνς του 0-0 του α' αγώνα, επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού και τώρα θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Μάλιστα η μακεδονική ομάδα προηγήθηκε 3-0, με ένα γκολ του Μπαϊκαρά (23΄) και δύο του Τσεχ (55΄ πεν., 71΄), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (75΄) και αυτογκόλ του Παπάζογλου (90΄+3).

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-0
Για πρώτη φορά
στην ιστορία του ο Αστέρας Τρίπολης εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στη σημερινή ρεβάνς με τον Πανιώνιο, οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 (με το ίδιο σκορ είχαν κερδίσει και στη Νέα Σμύρνη), χάρη στο γκολ του Μπαστία στο 35΄, και

* Ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 2 Μαϊου.