Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ομόφωνη απόφαση
του Ν.Σ. Ευβοίας
υπέρ των εργαζομένων
στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας στη συνεδρίαση του της 4ης Μαρτίου 2009 συζήτησε το πρόβλημα των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αλλά και μεταξύ των εργαζομένων στις Περιφέρειες της Χώρας.!--break-->Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις είναι από τους χαμηλότερα αμοιβόμενους στο Δημόσιο Τομέα.
Οι ανισότητες που υπάρχουν και μεταξύ των αναγκαστικά μεταταγμένων υπαλλήλων που ανήκαν σε διαφορετικά Υπουργεία, αλλά κυρίως μεταξύ όλων αυτών και των μετέπειτα προσληφθέντων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις συνθέτουν μια απαράδεκτη πραγματικότητα για το Δημόσιο Τομέα.
Η άδικη και άνιση μεταχείριση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, διευρύνεται με τη διαφορετική και ευνοϊκότερη μεταχείριση, που καθιερώθηκε με το Νόμο 3731/23-12-2008 για τους υπαλλήλους των Περιφερειών της Χώρας με την καθιέρωση ειδικής παροχής που κυμαίνεται από 450 € μέχρι 550 €.
Η διατήρηση των ανισοτήτων και των αδικιών και πολύ περισσότερο η διεύρυνση τους, δεν είναι χαρακτηριστικό μιας ευνομούμενης πολιτείας, που πρέπει να τη χαρακτηρίζει η αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας.
Μετά τη συζήτηση του θέματος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αποφάσισε και ζητά:
- Την επέκταση της ρύθμισης του Νόμου 3731/23-12-08 και στους εργαζόμενους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με παράλληλη συγχώνευση ορισμένων επιδομάτων που ήδη καταβάλλονται στους παλαιότερους υπαλλήλους.
- Να αντιμετωπιστεί με ορθολογικό τρόπο η εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση για τους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αφού η αύξηση που έγινε μόνο στους μηχανικούς, δημιούργησε νέες μεγαλύτερες ανισότητες (Μηχανικός 70 € - άλλες ειδικότητες 29,33 €) ιδιαίτερα σε Νομούς όπως η Εύβοια, που οι εκτός έδρας μετακινήσεις είναι συνεχείς.