Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-Υπ. Μεταφορών

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Την ένταξη 213 έργων συνολικού προϋπολογισμού € 37.43 εκατ. που αφορούν στην ανάπτυξη τοπικών δικτύων πρόσβασης και ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε διάφορες περιοχές της χώρας ενέκρινε στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης - Μέτρο 4.2» του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ ΚΠΣ, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακής υποδομής δικτύων τοπικής πρόσβασης και συμπεριλαμβάνει πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων, μικρές πόλεις και απομακρυσμένες περιοχές για την παροχή βασικών υπηρεσιών ευρείας ζώνης.
Τα 213 νέα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα θα συμβάλλουν θετικά στην αναβάθμιση και βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στη διατήρηση αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας συνεισφέροντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.
-Στις περιοχές του προγράμματος περιλαμβάνονται Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμοι όλης της χώρας (43 στην Αττική και 170 στην περιφέρεια).
Από το Γραφείο Τύπου