Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ Μαντούδι, 06/ 3/ 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δημότες και Δημότισσες Σε μια εποχή που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, σε έναν τόπο που ζούμε για χρόνια το δράμα της ανεργίας, καθήκον όλων μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με αυτό το πνεύμα το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδέχθηκε την πρόταση της εταιρίας ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΑΕ για ίδρυση ΜΟΝΑΔΑΣ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ στο Κυμάσι.
Δυστυχώς όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τριάντης και Λεοντής κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν μια επένδυση που δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Mε ενστάσεις, με άθλιες συκοφαντίες, με υπόγειες παρασκηνιακές διαδρομές (υπό τις πλάτες ποιών;) και την βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Διοίκηση Ν. Ευβοίας) οδήγησαν σε ακύρωση με αστείους ισχυρισμούς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τη διαδικασία εκμίσθωσης για την ίδρυση της ΜΟΝΑΔΑΣ.
Καθυστερούν τις διαδικασίες και προσπαθούν να διώξουν τον επενδυτή. Ποια συμφέροντα άραγε εξυπηρετούν; Πολεμούν την ελπίδα της εργασίας και το δικαίωμα της περιοχής για οικονομική ανάκαμψη. Δεν θέλουν συμπολίτες με εργασία, αξιοπρεπή ζωή και ελευθερία επιλογών.
Αντίθετα επιδιώκουν δημότες ανίσχυρους, εξαρτώμενους για να τους σέρνουν και να τους ελέγχουν. Είναι όμως αφελείς αν πιστεύουν ότι μπορούν να ακυρώσουν την ελπίδα της εργασίας. Απλά θα μας καθυστερήσουν λίγες ημέρες ακόμη.
Όχι μόνο δεν σταματάμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, πιο αποφασιστικά, περισσότερο ενωμένοι. Ήδη, 30 Φορείς του Δήμου μας, όλη η τοπική μας κοινωνία, με κοινό ψήφισμα στηρίζουν τις αποφάσεις του Δ.Σ. Κηρέως, ζητώντας να υλοποιηθεί η επένδυση. Επίσης, με ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας, στις 4 Μαρτίου, στήριξε την προσπάθεια του Δήμου μας για την επένδυση στο Κυμάσι, υποσχέθηκε βοήθεια μέσω των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και καυτηρίασε τις μεθοδεύσεις της Περιφερειακής Διοίκησης. Ταυτόχρονα, μας στηρίζει η πλειοψηφία των βουλευτών του Νομού μας, οι οποίοι αναλαμβάνουν να προωθήσουν το θέμα στη Βουλή και στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
Για όλες τις εξελίξεις, για όλες τις επόμενες ενέργειες του Δήμου μας, σας καλούμε σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Μαντουδίου ή στο Κλειστό Γυμναστήριο αν ο καιρός δεν το επιτρέπει.
Σας καλώ να συμμετάσχετε μαζικά στη συγκέντρωση.
Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι την πορεία ενός τόπου καθορίζουν οι πολίτες, οι δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές και όχι τα σκοτεινά παρασκήνια.
Γιατί είμαστε όλοι μαζί.
Γιατί επιλέξαμε την ενότητα έναντι του διχασμού.
Γιατί από το φόβο και την παρακμή, διαλέξαμε την ελπίδα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ