Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Επαναλειτουργία
του Γραφείου Στήριξης ΟΠΑΑΧ
στη Χαλκίδα, ζητά η κυρία Περλεπέ».


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή υπόμνημα επενδυτών τουριστικών δραστηριοτήτων προγράμματος ΟΠΑΑΧ Στερεάς Ελλάδας με το οποίο ζητείται η επαναλειτουργία του Γραφείου Δομής Στήριξης αυτού του προγράμματος, στη Χαλκίδα.
Το Γραφείο λειτουργούσε για τον έλεγχο των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επενδυτές και προέβαινε σε αυτοψίες για τη σωστή εφαρμογή των προδιαγραφών της μελέτης και της σχετικής άδειας οικοδομής. Μετά τους ελέγχους, το γραφείο έστελνε στην υπηρεσία τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της σχετικής επιδότησης στον κάθε επενδυτή.
Όμως οι συμβάσεις των υπαλλήλων του γραφείου έληξαν στις 31.12.2008 και μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι ανανεώσεις, με συνέπεια η δομή αυτή να μη λειτουργεί.
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, είναι οι επενδυτές να μην μπορούν να λάβουν τα χρήματα της επιδότησης και να βρίσκονται σε απόγνωση. Πέραν των χρημάτων που οι επενδυτές δεν μπορούν να πάρουν, πληρώνουν εγγυητικές επιστολές στις Τράπεζες και έχουν δεσμευμένο μέρος των δικών τους χρημάτων χωρίς να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.
Η κυρία Περλεπέ υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη της οικονομίας, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και στην περίπτωση των επενδυτών αυτών της περιφέρειας μας, που έχουν μείνει αβοήθητοι από τις κρατικές υπηρεσίες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.